Agenda

Op de Eemlandhoeve zijn bijna dagelijks groepen te vinden: zakelijke clubs die komen vergaderen of families die van de rust en ruimte komen genieten. Wij organiseren wat u wenst! Maar wilt u gewoon eens zelf kennis komen maken met de boerderij? Dan organiseren wij ook regelmatig activiteiten en open dagen voor particulieren. Alle informatie hierover vindt u op deze pagina!

VoorkantGeefjeogendekost-1-621x739
Dit jaar organiseert VolZicht voor de eerste keer de grote VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG. Ben je benieuwd naar het complete verhaal over voeding voor gezonde ogen? Op 9 juni 2018 ben je van harte welkom op De Eemlandhoeve, biologisch boerenbedrijf en congrescentrum vlakbij Amersfoort, waar respect voor mens en dier centraal staan. Bezoekers van deze webpagina van deze webpagina krijgen 50 euro korting.lees verder->
Lekker naar de bioboer
Het is weer zover: op 16 en 17 juni kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten op ruim 100 biologische boerderijen in Nederland tijdens Lekker Naar de BioBoer.

In Bunschoten doet De Eemlandhoeve mee met Lekker naar de BioBoer. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 16 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Hoogtepunt van de dag is het scheren van de Jakobsschapen om 13.00 uur. Boerin Maaike Huijgen leert jong en oud wat je kan maken met deze prachtige wol. Bekijk het hele programma!

 

lees verder->

Bekijk hieronder onze eerdere activiteiten:
bos-achtergrond-met-blauwe-lucht-en-groene-blaadjes-600x600
DE GROENE KATHEDRAAL – Een mini-theatercollege n.a.v. het oerverhaal in Genesis 2


Try-out voorstelling van de Theaterdominee David Heek.

Het vogelperspectief in Genesis 1 verandert in het kikkerperspectief van Genesis 2. We kijken van onderaf mee naar de mensen in het zogenaamde tweede scheppingsverhaal: het beroemde paradijsverhaal.

lees verder->
BoerJoelSalatinenBoerJanHuijgen 23 april 2018
Maandag 23 april was de Innovatiefste boer van de VS, Joel Salatin op de Eemlandhoeve en was er gelegenheid voor boer Jan Huijgen van Eemlandhoeve Inspiratiehuys en voorzitter van Burgers & Boeren 4 Food, hem te ontmoeten. Jan overhandigde zijn boek Cityside Oasis - hoe de kloof te overbruggen tussen stad en land - aan Boer Joel. Samen sterk voor innovatie, inspiratie en integratie voor burger en boer. Bijeenkomst was georganiseerd door Commonland - en gaat over het beheer van goede gronden door boeren in samenwerking met burgers. 

DSC02082
Wat hadden we een prachtige dag met een vol programma. Er waren diverse kinderactiviteiten, de belevingsroutes werden officieel geopend en er was een boeklancering van Prof. Michiel Korthals 'Goed Eten, Filosofie van Voeding en Landbouw'. Hier een korte terugblik:[embed]https://youtu.be/Hm9RB8xZNmo[/embed]

 
Paasbeleving op de Eemlandhoeve op stille zaterdag 31 maart, van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Deelname is gratis. Voor de versnaperingen zullen reguliere prijzen gelden.

U kunt op elk moment deelnemen tussen 19.00 en 22.00 uur. Wij hebben voor u diverse gelegenheden waar u Pasen kunt beleven met al uw zintuigen.

lees verder->
EARTH HOUR 2018 FLYER
Tijdens Earth Hour gaat overal ter wereld een uur het licht uit. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde.

Bij de Eemlandhoeve deden wij ook mee en hadden een mooi programma samengesteld: Wij deden samen het licht uit voor een beter Klimaat, Voedsel en Landbouw.

Bekijk hier een korte film over deze avond, gemaakt door Farm en Foodproductions.
lees verder->
IMG_6116
Zaterdag 17 maart 2018 was er een Vriendenmiddag op de Eemlandhoeve. De aanwezigen werden ontvangen met een kopje, koffie en iets lekkers bij de warmte van de houtkachel. Bekijk de video voor een korte impressie. 

 
We hebben een (h)eerlijk menu voor u samengesteld:

Carpaccio met truffelmayonaise, rucola en pijnboompitten
Feestelijke witlofsoep met kipreepjes en room
Op de huidgebakken zalm met hollandaise saus (of biefstuk met champignons)
Grand Love Dessert

Voor twee personen € 55,00 (excl drankjes).

Reserveren graag voor 9 februari via: lindagerritsen@eemlandhoeve.nl

 

Woensdag 3 januari 2018
Activiteiten voor de kinderen in de kerstvakantie

Heb jij (klein)kinderen die gek zijn op avontuur, knutselen en lekker actief bezig willen zijn? Dan is de Winter bij de Eemlandhoeve iets voor jullie.Tijd: 10.00-16.00 uur

ENTREE GRATIS, activiteitenkaart voor kinderen € 6,=

lees verder->
unnamed
Op zaterdag 30 december gaan wij heerlijke biologische oliebollen voor u bakken! U kunt spontaan langskomen tussen 10.00-16.00 uur, maar van te voren bestellen is natuurlijk ook mogelijk.

Bestel ze dan hier

Wij zorgen in ieder geval voor een gezellige dag!

rund_kerst_vleespakket_1
Heeft u uw kerstvlees al besteld? Dit kan nog steeds, we hebben pakketten voor 2 of 4 personen. Tevens hebben we heerlijke recepten voor een kerstmenu toegevoegd.

Bestellen kan online.

Afhalen kan op 23 december 2017. Wij maken er een gezellige dag van!

lichtjestocht
Bijna 200 mensen bezochten afgelopen vrijdag de Eemlandhoeve. Vele kinderen hebben prachtige lampions geknutseld en daarna genoten van de tocht met hun eigen en begeleidende lichtjes. Daar konden zij het indrukwekkende verhaal beleven met op verschillende manieren. Na de tocht was er de mogelijkheid om nog lekker wat te eten en drinken en kun gezellig na te praten bij een vuurtje buiten of binnen, natuurlijk met livemuziek. Dank voor ieders gezellige aanwezigheid.”

Bekijk hier de foto-impressie.

 

 

 
IMG_1254
Een sportieve "workout" in de natuur? Bezweet en vies thuis komen? 's Avonds rozig op de bank zitten met een heel voldaan gevoel? Dat kun je meemaken als je meedoen met de landelijke natuurwerkdag 2017 op 4 november.

Ons erf van ruim drie hectare groot beheren we al jarenlang ecologisch met hulp van vrijwilligers. Omdat veel werk handmatig moet gebeuren is dat best een arbeidsintensieve klus. Extra handen zijn meer dan welkom!
lees verder->
192-DSC_6763
Woensdag 18 oktober was het weer zover: het Kids Event op de Eemlandhoeve!

De hele dag waren er allerlei leuke activiteiten te beleven!

een rondje met de pony, sminken, creatieve workshops, enz..
lees verder->
Lekker naar de bio boer
Kom op 17 juni ervaren wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom Lekker naar de Bioboer. Op ruim 120 biologische boerderijen door heel Nederland is er van alles te zien en doen voor jong en oud.

Op de Eemlandhoeve worden deze dag om 12.00 uur schapen geschoren en kun je zien wat er van schapenwol gemaakt wordt!
Ook komt er vers biologisch vlees terug van de slager, dit vlees is 3 weken bestorven waardoor de kwaliteit nog beter is geworden!
lees verder->
Koeien in de wei
Op zaterdag 29 april 2017 gaan de koeien de wei in op De Eemlandhoeve! Jong en oud zijn van harte welkom om mee te genieten van dit feestelijke moment, en er is nog veel meer te beleven. Tussen 10.00 - 15.00 uur kun je terecht op het erf voor tal van activiteiten.
lees verder->
IMG_3001
Heeft u al heerlijk kerstvlees? Zaterdag 17 december staat vers, biologisch vlees in het middelpunt tijdens de Kerst Vers Vlees Dag op de Eemlandhoeve. Boer Henk Huijgen laat bezoekers proeven van het eerlijke, net geslachte biologisch rundvlees van onze eigen Blonde d'Aquitaine koeien en in onze boerderijwinkel kunt u uw eigen kerstvleespakket samenstellen. Van harte welkom!

P1070815
Op woensdag 19 oktober vieren we de Herfstvakantie met een Kidsevent op de Eemlandhoeve! Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn kinderen van harte welkom op ons erf voor tal van activiteiten! Zo kun je bijvoorbeeld een pijl en boog maken, er zijn herfstworkshops in onze boerderijwinkel, er is een springkussen en kinderen kunnen hun eigen broodje bakken op het erf!

Wie hongerig is geworden van al het spelen, kan met papa, mama, opa of oma terecht in ons warme Eethuys voor lekkere poffertjes, warme chocolademelk, limonade, een tosti of lekkere taart. De muziek staat lekker aan, dus het wordt een gezellige dag! Klik hieronder voor meer informatie over de activiteiten!lees verder->
Week vd smaak 2016 menu
Ook dit jaar nodigen we u van harte uit om ‘boergondisch’ te komen dineren op de Eemlandhoeve in de Week van de Smaak! Onze kok heeft een heerlijk menu voorbereid, met maar liefst 6-gangen, waarin producten van ons eigen erf of uit het Eemland de hoofdrol spelen. Hiermee past het menu uitstekend bij het thema van de Week van de Smaak 2016: Eten uit eigen tuin. U kunt kiezen uit twee momenten om te komen dineren bij de ‘boer aan tafel’: op donderdag 6 of zaterdag 8 oktober bent u van harte welkom!
lees verder->
Geit hq
Op zaterdag 27 augustus is het Vers Vlees Dag op de Eemlandhoeve! Een bijzondere dag, waarop u zowel terecht kunt voor vers, biologisch vlees van onze eigen Blonde d’Aquitaine koe als voor het bijzondere biologische geitenvlees van boer Henk.

Tussen 10.00-16.00 uur bent u van harte welkom op ons erf om te proeven van zowel het rund- als geitenvlees, meer te weten te komen over wat het vlees biologisch maakt en (niet te vergeten) u kunt de hele dag terecht in onze boerderijwinkel om heerlijk biologisch vlees in te slaan voor uw (na)zomer BBQ!
P1080210
Op zaterdag 20 augustus kun je op de Eemlandhoeve terecht voor de leukste afsluiter van de zomervakantie: ons Kidsevent. Tussen 10.00-16.00 uur zijn er tal van activiteiten, ondertussen zijn er ook diverse zomerse lekkernijen te verkrijgen, voor jong en oud!
lees verder->
bbc68e11823e144d6ea89723603d47a0
Vanaf eind juni organiseert Helma van Schendel van Beebox Amersfoort workshops op de Eemlandhoeve, waarin gezonde voeding en bewustwording centraal staan.

Voor de workshops wordt gebruik gemaakt van de kennis van boerin Maaike Huijgen over eetbare planten en kruiden op de Eemlandhoeve.
De data voor de workshops zijn: 29 juni, 30 juli, 10 augustus, 24 augustus en 21 september.
lees verder->
IMG_2527[1]
Op 18 juni houden biologische bedrijven door heel Nederland hun jaarlijkse open dag. Kom tussen 10.00-16.00 uur naar de Eemlandhoeve en ontdek wat biologisch boeren in de praktijk inhoudt.
lees verder->
P1080206
Op zaterdag 28 mei vindt op de Eemlandhoeve het jaarlijkse Beebox-event plaats. Ook dit jaar staat dit feest weer bol van lekker en gezond eten en alles daarom heen. Tussen 11.00-16.00 uur ben je welkom op het erf, dat omgetoverd wordt tot een heus ontmoet-, proef-, speel- en leerfestijn. Toegang tot het evenement is gratis, aanmelden kan via www.beebox.nl/event
lees verder->
P1080065
Op woensdag 24 februari vieren we de voorjaarsvakantie met een Kidsevent op de Eemlandhoeve! Tussen 10.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom op ons erf voor tal van activiteiten. Zo kun je je bijvoorbeeld laten schminken in ons restaurant, er zijn voorjaarsworkshops in onze boerderijwinkel en stoere kids kunnen een rondje maken op de tractor bij boer Henk!

Heb je honger gekregen van al het spelen? Dan kun je met je ouders of opa en oma terecht in ons Eethuys voor een lekkere pannenkoek, limonade of lekkere vruchtentaart. Voor de papa’s en mama’s is er onder meer heerlijke cappuccino en boerensoep!

Kom dus samen genieten van het voorjaar op de Eemlandhoeve! Tot 24 februari!
Op vrijdag 26 februari vertoont de Eemlandhoeve de boeiende documentaire ‘Bodemboeren’. We nodigen u uit voor een inspirerende avond over onze bodem, de link naar ‘onze buik’ en wat dit betekent voor u als consument. Met in de pauze een speciale melkproeverij…
lees verder->
P1070815
Op zaterdag 28 november is het Vers Vlees Dag op de Eemlandhoeve! Een bijzondere dag, waarop het biologisch vlees van onze eigen Blonde d’Aquitaine koeien centraal staat.

Tussen 11.00-17.00 uur bent u van harte welkom op ons erf om te proeven van ons heerlijke vlees, meer te weten te komen over de levensloop van onze koeien en (niet te vergeten) u kunt de hele dag terecht in onze boerderijwinkel om heerlijk biologisch vlees in te slaan voor de decembermaand!
lees verder->
Vrienden
Op zaterdag 12 december bent u tussen 11.00-15.00 uur als Vriend van de Eemlandhoeve van harte welkom voor de jaarlijkse Vriendendag. U wordt bijgepraat over de gerealiseerde en nog te realiseren projecten, en u krijgt ook de gelegenheid om uw ideeën voor de boerderij met ons te delen. Tussen de middag verzorgen we een heerlijke boerenlunch. Van harte welkom!

Wilt u als vriend van de Eemlandhoeve deze vriendendag bijwonen, meld hier dan snel aan.
Aanmelden vriendendag

Meer weten over participeren in de Eemlandhoeve als Vriend? Zie dan www.eemlandhoeve.nl/vrienden.
Winterkinderen
Op woensdag 30 december ben je van harte welkom voor ons KidsEvent op de Eemlandhoeve! Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je op ons erf terecht voor diverse activiteiten. Zo kun je je uitleven tijdens een heuse cursus voor stoere kids, je laten schminken in ons Eethuys en er worden leuke workshops gegeven in de boerderijwinkel. Maak bijvoorbeeld samen een prachtig winterlicht of versier een nieuwjaarskaart voor je vriend of vriendin, of opa en oma! Voor de allerjongsten wordt er voorgelezen bij het kampvuur.

Oliebollen met biologische ingrediënten
Gedurende de dag is ons restaurant en onze winkel geopend, en er worden op het erf speciaal voor Oud & Nieuw oliebollen met biologische ingrediënten gebakken (Bestel ze alvast hier! ). Geniet verder van lekkere saucijzenbroodjes, vruchtensappen of warme chocolademelk. Voor de grote mensen is er (onder meer) een broodje hamburger of worst van boer Henk (vanaf de BBQ) of verse erwtensoep. Ook kun je in ons Eethuys terecht voor overheerlijke cappuccino!

Voel je welkom en kom op 30 december naar de Eemlandhoeve!
P1070747_cropped
Op woensdag 21 oktober is het genieten geblazen voor kinderen op de Eemlandhoeve! Tussen 10.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom op ons erf voor tal van activiteiten. Zo kun je je bijvoorbeeld laten fotograferen als boerenknecht, je laten schminken en zijn er een aantal superleuke workshops waar je aan kunt deelnemen. Voor de allerjongsten wordt er een spannend verhaal voorgelezen in het stro.

Wil je daarna even bijkomen met je ouders? Dan kun je terecht in ons Eethuys voor een lekkere pannenkoek, limonade of een kopje warme chocolademelk. Voor de papa’s en mama’s is er onder meer heerlijke cappuccino en serveren we een broodje warm vlees (van onze eigen koeien). Daarnaast maken zij kans op een speciale overnachting in een pipowagen op de Eemlandhoe

Kom dus samen genieten van de Herfst op de Eemlandhoeve! Tot 21 oktober!
Eten bij de Boer
Ook dit jaar nodigen we u van harte uit om in de Week van de Smaak ‘boergondisch’ te dineren op de Eemlandhoeve! Onze kok heeft een heerlijk menu voorbereid, met maar liefst 6-gangen, waarin groenten van eigen erf, het biologische vlees van onze eigen Blonde d’Aquitaine koe en Vincent van Gogh de hoofdrol spelen!
lees verder->
zomer TDB met logo
Van woensdag 22 juli t/m zaterdag 22 augustus bent u elke woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00-16.00 uur van harte welkom op het erf van de Eemlandhoeve. Bezoek onze boerderijwinkel, kom tot rust op ons terras, terwijl uw kinderen lekker kunnen spelen in het stro. Of geniet van de groene en weidse Eemlandhoeve tijdens een wandeling langs de Van Gogh-route, met diverse kunstwerken in het licht van het Van Gogh-jaar.

lees verder->
Op zaterdag 20 juni nodigen we u van harte uit op De Eemlandhoeve tijdens de landelijke Open dag van de Biologische Landbouw! Kom tussen 10.00-16.00 uur genieten van heerlijke hapjes en drankjes, speciale kids-activiteiten en inspirerende workshops.
lees verder->
Button_Website_rond
Op vrijdag 29 mei a.s. organiseert het Nederlands Dagblad een dagtocht in het kader van het Van Gogh-jaar. De tocht doet in de ochtend de Eemlandhoeve aan, waar de schilder een jaar lang te gast is. De kunstnatuurroute over het erf en terrein van de hoeve wordt gevolgd en er wordt stilgestaan bij de indrukwekkende tijdbalk die historicus en ontwerper Willem Ruizendaal maakte over het leven van de kunstenaar. In de middag wordt het Kr?ller-M?ller Museum bezocht. Voor meer informatie en aanmelden voor de dagtocht; zie http://www.ndwinkel.nl/dagtocht-van-gogh-29-mei-opstap-amersfoort.html
voorjaar tdb

Save the date: Kom op zaterdag 2 mei naar de Eemlandhoeve! Proef en geniet van het beste wat onze groene oase te bieden heeft!Zo kunt u getuige zijn van de Blonde d?Aquitane koeien die hun weg vinden naar de wei, verkopen we vers vlees en openen we zowel onze nieuwe zorgboerderij Bzzzonder Eemlandhoeve, de Van Gogh Kunstnatuurroute en onze vernieuwde boerderijwinkel.?

Voor jong en oud is er van alles te beleven en ondertussen kunt u genieten van? heerlijke hapjes en drankjes!
lees verder->
Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux