4 november 2017: Nationale Natuurwerkdag op de Eemlandhoeve (terugkijk)

IMG_1254Een sportieve "workout" in de natuur? Bezweet en vies thuis komen? 's Avonds rozig op de bank zitten met een heel voldaan gevoel? Dat kun je meemaken als je meedoen met de landelijke natuurwerkdag 2017 op 4 november.

Ons erf van ruim drie hectare groot beheren we al jarenlang ecologisch met hulp van vrijwilligers. Omdat veel werk handmatig moet gebeuren is dat best een arbeidsintensieve klus. Extra handen zijn meer dan welkom!

We hebben een aantal interessante klussen om aan te pakken.
De eerste is de permacultuurtuin. De perma-wat? Permacultuur is een bijzondere manier van voedsel verbouwen. Als je zaterdag 4 november mee doet zal al doende heel veel hierover te weten komen.
Verder worden op de Eemlandhoeve afscheidingen gevlochten van het hout van geknotte wilgen. Dat is een heel oude, creatieve techniek die intensief lichaamswerk vraagt. Ook dat zal op 4 november een van de klussen van de Eemlandhoeve zijn.
Tenslotte liggen er waadpakken klaar om handmatig een waterpartij op te schonen.
Dus als je eens een keer te water willen zonder een nat pak te krijgen dan kan ook dat op 4 november op de Eemlandhoeve.

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen met de ouders meewerken. Voor kinderen onder de 10 die meekomen worden er onder begeleiding gezellige (boeren)activiteiten gedaan.

De dagindeling is als volgt: half 9 inloop, verdelen werkzaamheden, 9 uur starten.
10 uur koffie/thee/limonade.
Van 10-11 uur is er gelegenheid om een oogstdankviering mee te maken die in het Landschapshuys van de Eemlandhoeve plaatsvindt.
Om 12.30 lunch (zelf meebrengen) met een kop soep die verzorgd wordt door de Eemlandhoeve. Na de lunch wordt er nog tot 2 uur doorgewerkt om de klussen af te ronden.

Als je komt helpen geef je onze vaste vrijwilligers een mooie steun in de rug. Daarbij draag je je steentje bij aan het natuurbeheer in de regio. En tegelijkertijd belooft het door de gekozen klussen een heel interessante en leerzame dag te worden!

Meld je hier aan om mee te doen bij ons op het erf!natuurwerkdag

AANMELDEN

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux