Borrelhapje: Schotse eieren

schotse eieren Aantal: 18 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 10 biologische eieren
  • 4 hamburgers
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 3 sneetjes witbrood
  • 50 g bloem

Bereiding:

  • Kook 9 eieren 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Verdeel de hamburgers in 9 porties. Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm. Scheid ze van elkaar met bakpapier. Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei. Druk de randen voorzichtig aan. Herhaal met de rest van het vlees.
  • Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
  • Rooster het brood in de broodrooster goudbruin. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.
  • Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren. Serveer met mayonaise.
Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux