Bout - Gebraden in de oven met een puree van peentjes en gestoofde venkel

Ingrediënten voor 8 personenBout
1 chevonbout
olijfolie
2 dl rode port
2 dl rode wijn
3 el zilveruitjes
1 venkelknol
500 gram waspeentjes
3 sjalotten, fijn gesneden
1 el gemberwortel, fijn gesneden 1 dl witte wijn
2 el gembernat peper en zout
2 el witte wijnazijn dragonblaadjes fijn gesneden
2 dl bouillon

Bereidingswijze
Bestrooi de bout met peper en zout en verhit een koekenpan met een scheut olijfolie.
Braad de bout mooi goudbruin aan en voeg op het laatst de rode port, rode wijn en zilveruitjes toe.
Doe alles in een ovenschaal en gaar de bout bij 180 ºC in 90 minuten.
Draai de bout af en toe om.
Schil de waspeentjes en snij ze in stukken van 2 cm.
Zet de fijn gesneden sjalotten en gemberwortel aan in de olijfolie. Voeg de waspeentjes toe en blus af met gembernat, witte wijnazijn, bouillon en de witte wijn.
Laat alles inkoken tot bijna nihil en pureer alles. Breng op smaak met peper, zout en de dragon. Stoof ondertussen de venkel in 20 minuten gaar.
Serveer de bout met de gestoofde venkel en puree van peentjes.

Bron: Kookatelier Joop Zwiep

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux