Braadstuk - Gestoofd met spitskool en kruiden “uit eigen tuin”

Ingrediënten voor 2 personenBraadstuk
1 braadstuk chevon
olijfolie
peper en zout
2 uien, geschild en fijn gesneden
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
3 dl witte droge wijn
2 dl bouillon
4 tenen knoflook, geschild en fijn gesneden
bladeren van een ½ spitskool
groene kruiden zoals, oregano, basilicum, dragon, peterselie, selderij etc.
6 aardappels

Bereidingswijze
Doe een scheut olijfolie in een hoge pan en zet het braadstuk hierin aan.
Bestrooi met peper en zout en voeg de knoflook, uien, tijm, rozemarijn en laurier toe.
Laat dit even meebakken.
Voeg nu ook de witte wijn en de bouillon toe en doe een deksel op de pan.
Laat het braadstuk nu gaar stoven in 3 uur tijd.
Controleer wel af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet, iets water toevoegen.
De aardappelen schillen en gaar koken. Vlak voor het serveren de spitskoolbladeren toevoegen aan het braadstuk en 15 minuten laten meestoven.
Daarna de groene kruiden erbij doen en direct serveren op een schaal met de gekookte aardappelen.

Bron: Kookatelier Joop Zwiep

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux