Dinsdag 15 mei 2018: Try out 'De Groene Kathedraal'

DE GROENE KATHEDRAAL – Een mini-theatercollege n.a.v. het oerverhaal in Genesis 2

Try-out voorstelling van de Theaterdominee David Heek.

bos-achtergrond-met-blauwe-lucht-en-groene-blaadjes-600x600Het vogelperspectief in Genesis 1 verandert in het kikkerperspectief van Genesis 2. We kijken van onderaf mee naar de mensen in het zogenaamde tweede scheppingsverhaal: het beroemde paradijsverhaal.

We raken in die oertuin aan twee geheimen in de vorm van twee bomen: wijsheid en leven. Waar komen ze vandaan, hoe krijg je er meer van, waarvoor dienen ze en wat moeten we daarvoor doen – of juist (na)laten?
We zien twee mensen met betekenisvolle namen opduiken: Adam (mensheid) en Eva (levende). Altijd spannend natuurlijk, die relaties. Over ons verlangen naar de ander, verliefdheid, de eerste date, mooie poëtische liefdesbriefjes, en ja, dan ook maar met elkaar samenleven – ze móeten wel, die twee ;-). Wat zou de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand op hun bruiloft tegen hen te zeggen hebben (sketch)?
En: Hoe kom je los van je ouders? En herken jij in je relatie ook zo veel van je eigen opvoeders terug (slik)?


OVER DE TRY-OUTS

Mensbeeld, wereldbeeld, godsbeeld. Wat hebben de bijbelse oerverhalen hierover te zeggen?  Wat bieden die aan wijsheid, aan kennis waar je nu in je leven wat mee kunt? In de tweede try-out van het uiteindelijke theatercollege ‘De wereld van God en Goochem’ komen we de tweede verhalenverteller tegen. Wat heeft hij ons op onze levensreis met zijn oerverhaal (Genesis 2) te vertellen, en wat niet (meer)?

Het tweede mini-theatercollege is op dinsdagavond 15 mei, op de Eemlandhoeve in Bunschoten, bij mooi en warm weer in de buitenlucht.

Inloop: 19.30u.
Start try-outs: 20.00u.
Mogelijkheid tot napraat en naborrel in het Eemlandhoeve-restaurant.

Reserveer hier je ticket voor de tweede try-out, en wie weet worden we weer wat levens- en wereldwijzer.

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux