Zaterdag 16 juni: Lekker Naar de BioBoer

Het is weer zover: op 16 en 17 juni kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten op ruim 100 biologische boerderijen in Nederland tijdens Lekker Naar de BioBoer.

In Bunschoten doet De Eemlandhoeve mee met Lekker naar de BioBoer. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 16 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Hoogtepunt van de dag is het scheren van de Jakobsschapen om 13.00 uur. Boerin Maaike Huijgen leert jong en oud wat je kan maken met deze prachtige wol. Bekijk het hele programma!

 

Lekker naar de bioboer

De Eemlandhoeve is nog een echte boerderij met Blonde d’Aquitaine runderen die nu dag en nacht in de polder kunnen grazen. Daarbij bruist het in de ecologisch beheerde tuinen nu van de activiteit. De bijen zoemen, de bessen worden rood en de kuikens scharrelen rond.

Ontdek op zaterdag 16 Juni de boerderij met de uitgezette belevingsroute of ga mee met een rondleiding van Jan of Maaike Huijgen. Ook de imker is aanwezig om te vertellen over het leven van de bijen in de bijenstal. Geniet mee van de rondscharrelende kuikentjes, pluk een kers in de boomgaard en struin door de permacultuur tuin. Vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij.

Voor de kinderen is er van alles te doen. Natuurlijk kunnen de kinderen een rondje met de tractor of paard en wagen of lekker in het stro spelen. Zij kunnen ook hun eigen wol vilten. Er is een viltdemonstratie, kinderen kunnen hun eigen wol vilten en volwassenen kunnen een prachtige ketting met vilten hanger maken. Op het erf is te zien hoe er een tiny house wordt gebouwd en de pipowagens zijn te bewonderen  het erf worden gebouwd.

Het programma is als volgt:
11.00-12.00 Tractor rijden en mee met pony en wagen mee
11.30 Rondleiding Maaike over het ecologisch erf
12.30 Rondleiding Jan over de boerderij
12.30 Viltdemonstratie
13.00 SCHAPEN SCHEREN
14.00 Workshop spinnen voor kinderen
14.30-16.00 Uitleg bij de Bijenstal door imker Wilhelm Bos
15.00 Workshop 'vilten hanger maken' volwassenen
14.00-16.00 Tractor rijden of mee met pony en wagen

Het bruist van de activiteit in de ecologisch beheerde tuinen van de Eemlandhoeve! De bijen zoemen, de bessen worden rood en de kuikens scharrelen rond. Ontdek op zaterdag 16 Juni de boerderij en vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij.

Biologisch groeit! En dat is logisch, want biologisch is niet alleen lekker, maar ook gegarandeerd diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij. Tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend kan het publiek zien en ervaren dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Kom het beleven op de Eemlandhoeve!

Op www.lekkernaardebioboer.nl is allerlei informatie te vinden. Er staan adressen van deelnemende bedrijven, mooie verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer.

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux