Nekvlees - Rebekka's stoofpot van poulet

Ingrediënten voor 4 personengeitenvlees
1.1/2 kg poulet
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook
500 ml rode wijn
300 ml water
2 tl mosterdpoeder
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
250 g gehalveerde gedroogde vijgen
evt. 200 g gedroogde abrikozen
zout

Bereidingswijze
Bak de poulet in een braadpan aan alle kanten bruin in olijfolie.
Knijp de knoflook fijn in de pers en laat het de laatste 2-3 minuten meebakken met het vlees.
Voeg wijn, water, mosterd, kruiden en vijgen toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 2 uren stoven (grote stukken lamsvlees ook 2 uren, kleine stukken lamsvlees en hertenvlees 90 minuten).
Voeg zout naar smaak toe.

Serveertips
Serveren met gekookte gerst, gierst of bulghur.

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux