Proeflokaal gesloten in januari en Lotte gaat met verlof

Na een drukke zomer en herfst geeft de natuur ons ook het winterseizoen. Een tijd om tot rust te komen en te ontwikkelen. Met het team van de Eemlandhoeve nemen wij hier in januari de tijd voor, wat betekent dat ons proeflokaal vanaf kerst tot eind januari gesloten is. Wel zijn wij open voor vergaderingen, groepen en winkelbezoeken. Vanaf februari zijn wij weer iedere woensdag t/m zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Lotte is vaak het eerste gezicht dat...


Eemlandhoeve zet zich in voor een duurzaam voedselsysteem in de regio met het project ‘Integrale Regionale Voedselstrategie’

In antwoord op de belangrijke uitdagingen rond biodiversiteit, stikstof, klimaat, water en gezondheid in relatie tot voeding, heeft Eemlandhoeve een project gelanceerd dat de landbouw helpt te transformeren naar een maatschappelijk gezond voedselsysteem. Het huidige dominante landbouwmodel staat centraal in het vergroten van productievolume en kostprijsverlaging, waardoor duurzaamheidsdoelen en een goed verdienvermogen voor boeren lastig te combineren zijn. In reactie hierop start Eemlandhoeve met samenwerkingspartners Squarewise en LTO nu een innovatief project in de Eemvallei en Achterhoek, gefinancierd door het Europees...


Gezocht: creatieve kok en meewerkend leidinggevende!

We gaan lekker op de Eemlandhoeve! En daarom zijn we op zoek naar een creatieve kok en meewerkend leidinggevende in de horeca. Ben of ken jij deze persoon? Neem dan contact op met Lotte via lottehuijgen@eemlandhoeve.nl of 033-2999200. Meer informatie over de vacatures is hier te vinden.


Farm-Food-Fiets tour

Het is weer voorjaar! Heb je ook zo’n zin om de stad uit en naar buiten te gaan! En hou je van lekker eten? Doe dan op 17 april mee aan de farm food fiets tour in het Eemland. Een culinaire fietstocht langs lokale voedselmakers in de omgeving van Amersfoort waar onder andere de chefs van Bistro het Bloemendaeltje speciaal voor deze tour – en dus voor jou – iets lekkers maken. Ook hoor je van de lokale voedselproducenten hoe zij werken en hoe lokale producten...


Kerstvlees voor een duurzame kerst

Haal vast je kerstvlees op de Eemlandhoeve! - Ons vlees is diepgevroren en dus zeker houdbaar tot de kerst - Op de Eemlandhoeve is voldoende ruimte; neem een kijkje bij de koeien in de potstal (spot de kalfjes), wandel over ons groene erf en doe gelijk vast een deel van je kerstinkopen! Ook online bestellen is mogelijk (bezorging alleen in Amersfoort/Spakenburg en in overleg Utrecht): https://www.eemlandhoeve.nl/product-categorie/vlees/ Of, zet 19 december vast in je agenda, want dan is... * Er glühwein en warme chocolademelk To...


Dat een boer geen 9 tot 5 baan heeft is over het algemeen wel bekend. Op de Eemlandhoeve valt het nog mee, het feit dat wij vleeskoeien hebben, zorgt ervoor dat onze boeren niet vroeg in de ochtend hoeven te melken. Zo komen onze boeren ook vaak pas rond half 9 aan op de boerderij. Toch zijn er zeker wel onregelmatigheden die ervoor zorgen dat de boer toch uit zijn bed moet midden in de nacht, bijvoorbeeld bij een kalfkoe, of...


Prijsvraag slachtmaand november

November is slachtmaand! Maar weet jij waarom? Zelfs onze boer Jan wist het niet, zijn gok was omdat in november de koeien weer op stal gaan en in stal minder ruimte is, er enkele koeien naar de slacht moeten. Maar dit klopt dus niet! Waarom denk jij dat november slachtmaand is? Toch heeft boer Jan wel een beetje gelijk, want de koeien gaan bijna naar binnen. Tussen nu en 28 november zal dit gebeuren. Op de Eemlandhoeve proberen wij de koeien zo lang mogelijk...


Boer Jan in gesprek met een slager en vegetariër

De boer, slager en vegetariër in gesprek bij Kamerbreed. De boer aan tafel is Jan Huijgen- onze boer! De boer aan tafel pareerde: ‘Durf in te zien wat hier gebeurt. Ik begrijp de onderliggende motivatie van vegetariërs en veganisten heel goed. Dat is een serieus te nemen drive. Maar bedenk: ook als vegetariër ben je afhankelijk van voedsel all over the world. Net als de huidige manier van productie van vlees laat dit een grote voetafdruk achter. Bedenk daarbij dat in...


Boerin Maaike in de Elisabeth

In oktober stond boerin Maaike in het Elisabeth Magazine. Samen met man jan startte ze in 1993 de Eemlandhoeve in het buitengebied van Bunschoten. Maaike genoot enorm van de natuur en daardoor veranderde haar kijk op de wereld. Lees het hele artikel hier.


Geld voor het versneld bereiken van gezond en duurzaam voedselsysteem

Blij met deze toekenning- als Eemlandhoeve(/Mansholtcampus) vinden wij de transitie naar een duurzaam en circulair voedselsysteem, met een goed verdien model en een grotere waardering voor voedsel erg belangrijk! Door deze toekenning kunnen wij samen met de partners van verschillende universiteiten, hoge scholen en andere bedrijven de transitie verder vormgeven. Het huidige voedselsysteem en manier van voedsel produceren en consumeren brengt grote maatschappelijke kosten met zich mee – bekende voorbeelden zijn de stikstofcrisis en ongezonde voedingspatronen. Een duurzaam alternatief voor het...


Powered by Eemlandhoeve