Rollade - Gestoofd in wijnsaus met gefrituurde seizoensgroenten

Ingrediënten voor 8 personen3
1½ kilo gekruide chevon rollade
klont boter
1 el kummel
1 el groene pepertjes
schilletjes van 2 citroenen
2 laurierblaadjes
2 dl rode port
2 dl rode wijn
seizoensgroenten (schorseneren, knolselderij, groene asperges,
wortel, zoete aardappel et cetera)
arachide-olie om te frituren
peper en zout

Bereidingswijze
Doe een klont boter in een diepe pan en braad hierin de rollade mooi bruin.
Doe de kruiden, citroenschil, port en wijn erbij en sluit de pan af met een deksel.
Stoof de rollade gaar in 1½ uur (voor rosé) of 2 uur voor geheel gegaard op laag vuur.
Af en toe de rollade omdraaien.
Rosé rollade na het stoven 20 tot 30 minuten laten staan waardoor bij het snijden minder vleessap uitloopt.
Serveer er gefrituurde seizoensgroenten bij.
Bereidingswijze gefrituurde seizoensgroenten
De groenten in lange slierten snijden m.b.v. een snijmachine of dunschiller en op 140 ºC graden knapperig frituren in arachide-olie.
Daarna op een stukje keukenpapier laten afkoelen en bestrooien met zeezout.

Bron: Kookatelier Joop Zwiep
					
Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux