Vrijdag 26 februari Film ‘Bodemboeren’ op de Eemlandhoeve

Op vrijdag 26 februari vertoont de Eemlandhoeve de boeiende documentaire ‘Bodemboeren’. We nodigen u uit voor een inspirerende avond over onze bodem, de link naar ‘onze buik’ en wat dit betekent voor u als consument. Met in de pauze een speciale melkproeverij…

Vanaf 19.00 uur bent u welkom op ons erf, het programma start om 19.30 uur met een welkom van boer Jan Huijgen. Om 20.00 uur start de film. Vanaf 21.00 uur is er ruimte voor nabespreking en discussie. De avond eindigt om 22.00 uur.

Let op: het is mogelijk om voorafgaand stamppot te eten in ons Eethuys. Kosten: 12,50 euro per persoon.
Aanmelden hiervoor (en voor de filmvertoning) kan via eemlandhoeve.nl/activiteit.

Documentaire
Bodemboeren is een Nederlandse documentaire van 40 minuten over agrarische koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem.Bodemboeren kwam er omdat er ‘in het veld’ inspirerende voorbeelden te vinden zijn van individuele boeren, die extra werk maken van het beheer van hun bodem: de basis voor het productievermogen van hun bedrijf. Hun verhalen zijn van grote waarde voor de hele agrarische sector. De gefilmde boeren en hun collega-koplopers leveren weliswaar uiteenlopende producten, maar de levende bodem waaruit die afkomstig zijn functioneert overal volgens dezelfde principes. ‘Bodemboeren’ belichamen daarom in feite een bepaald vakmanschap. De film geeft daar een indruk van.

Praktisch:
Toegangsprijs: 7,50 euro per persoon (film en koffie, thee vooraf)
Aanvang: 19.00 uur

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux