Zadelstuk - Gebraden en getrancheerde rugfilet met gepofte knoflook en paprika met muntsaus

Ingrediënten voor 2 à 4 personenZadelstuk
1 zadelstuk
olijfolie
boter
2 rode paprika’s
12 grote tenen knoflook
peper en zout
1 dl muntsaus

Bereidingswijze
Bestrooi de zadel met peper en zout en leg het in een ovenschaal.
Schenk er iets olijfolie over en leg een paar klonten boter op de zadel.
Zet de schaal in een heteluchtoven van 200 ºC en braad de zadel mooi bruin.
Regelmatig met een lepel de hete braadjus over het vlees schenken (=arroseren).
Na 25 minuten is de zadel rosé tot bijna gaar van binnen.
Haal de zadel uit de oven en laat het rusten.
Na minimaal 30 minuten de filets eruit snijden en in stukken snijden (trancheren).
Leg de filets omgekeerd terug en warm het vlees weer op in een oven van 200 ºC in 2 minuten.
Serveren met muntsaus en gepofte knoflook en paprika.

Bereidingswijze paprika en gepofte knoflook
De paprika’s op een ovenschaal ( bestreken met olie) leggen en in een oven van 200 ºC garen.
Eruit halen en de schil eraf trekken en in gelijke stukken snijden.
De knoflook pellen en op een met olie bestreken ovenschaal leggen en bestrooien met peper en zout.
Afdekken met aluminiumfolie en garen in een oven van 200 ºC in 20 minuten.

Bron: Kookatelier Joop Zwiep

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux