De veestapel

Boer HenkOp Eemlandhoeve lopen vleeskoeien van het Franse ras Blonde d'Aquitaine. Momenteel lopen er zo'n veertig koeien met hun kalveren en de pinken (eenjarigen). Alle koeien zijn geadopteerd door betrokken burgers. Een zuivere Blonde d'Aquitaine stier zorgt voor het nageslacht. De boeren Jan en Henk Huijgen verzorgen het vee.
De dieren worden 's winters in de Potstal gehouden, centraal op het erf. Daar is een eetgedeelte met een roostervloer waar de mest doorheen valt als drijfmest. In het achterste gedeelte kunnen de koeien in het stro liggen. Voor de compostering wordt daar telkens een nieuwe laag stro over uitgestrooid. Aan het eind van de winterperiode is dat strobed meer dan een meter hoog. In het voorjaar wordt deze humus-mest uitgereden op de kale gronden. Tienduizenden insecten profiteren van het rijke bodemleven dat hierdoor ontstaat. En daar genieten de weidevogels en andere dieren weer van. Zo is de ecologische kringloop rond.

In het voorjaar gaan de koeien weer naar buiten. Dat is altijd een prachtig gezicht voor de boer. Misschien wel zijn mooiste moment: dansende koeien die blij weer de fris groene weide ingaan.

Boer Henk Huijgen heeft voor de Youth Food Movement drie blogs geschreven over het produceren en verkopen van vlees.

Verkoop van vlees

Al het vlees dat wij produceren op de Eemlandhoeve zetten wij zelf af. Hierbij proberen wij zo veel mogelijk van de producten lokaal te verkopen.

Het vlees is te verkrijgen bij ons in de boerderijwinkel. Ook kunt u het vlees bestellen in onze webwinkel waarna u het kunt ophalen op het door u geselecteerde afhaalpunt.

Bestel hier direct!

Ook is het vlees te verkrijgen via PuurDichtbij. Via PuurDichtbij kun je verse producten van boeren uit je eigen omgeving bestellen. Lekker, gezond en heel duurzaam. Bestel hier via PuurDichtbij!

Adopteer een koe

Alle koeien van de Eemlandhoeve zijn ook 'geadopteerd' via Adopteer een koe. Hiermee kun je een koe adopteren en op die manier meer betrokken zijn bij onze boerderij.
Kijk op de website van adopteer een koe voor meer informatie.Adopteer een koe

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux