Inspiratiehuys - Jan Huijgen

 

Het Inspiratiehuys noemen we de plek waar Jddd1aa73-fba1-11e7-b036-71f80032f4f4an Huijgen, boer, filosoof en winnaar van de Sicco Mansholtprijs voor zijn bijdrage aan de duurzame landbouw, zijn visie en ideeën kan delen.

Dit doet hij middels diverse initiatieven en coalities.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie over zijn activiteiten.

 

 

 

Politiek en maatschappij zijn genadeloos hard voor de frauderende boeren. Maar wie durft de oorzaak van het gesodemieter op het boerenerf onder ogen te komen, vraagt boer-filosoof Jan Huijgen zich af. “We hebben met z’n allen een voedselsysteem gebouwd dat de boer heeft uitgemolken.” Lees hier het hele artikel in De Nieuwe Koers.

Foto: Niek Stam
Als reactie op het nieuwsbericht over Sjoemelende Boeren in de Trouw d.d. 24 januari 2018, heeft Jan Huijgen de volgende reactie geschreven:Het hakt er opnieuw in. Boeren die met de mest frauderen, met wegbermen sjoemelen zodat hun landoppervlakte groter is, en nu met meerlingen kalveren de fosfaatboekhouding omzeilen. Een derde van de melkveesector zou dit mogelijk doen – duizenden boeren. Asociaal, onprofessioneel en dom.

Tot zover deze stand van zaken. Wie durft verder te kijken? Wie durft in de modder te kijken waarin boeren werken om hun bedrijf, hun bestaan, en hun bedrijfsopvolging – hun toekomst - te volharden? Wie durft ook te kijken naar de oorzaken van dit gedoe op het boerenerf? Wie heeft het lef om ook de harde feiten van ons maatschappelijk voedselsysteem in de ogen te zien? ......

Lees hier het hele artikel.23316253_1530959556941695_837582418988105250_n


BB4Food is een nationaal initiatief met als doel 100 boeren en 10.000 burgers concreet aan elkaar te verbinden, door gezonde producten aan te bieden en burgers te laten participeren in de aangesloten boerderijen. Er is een groeiende beweging van kritische en bewuste burgers die steeds vaker, lokaal en regionaal, de handen ineenslaan om samen met boeren in hun directe omgeving de omslag naar een gezond en duurzaam voedselsysteem te bewerkstelligen. Want boeren produceren de kern van ons bestaan: ons dagelijks eten. BB4Food is de beweging die deze omslag mogelijk wil gaan maken. Doe met ons mee deze beweging op gang te brengen en doneer ruimhartig; als wij samen €10.000 ophalen, verdubbelt Triodos Foundation dit bedrag!
Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux