Media

IMG_6339
Een interactieve workshop op de boerderij

Wij zien de volgende urgente problemen rondom het voedselsysteem:

  • Veel boerenbedrijven opereren op de grenzen en veel burgers zijn verontrust.

  • Een grote groep consumenten zou wel duurzamer en gezonder willen kopen, maar zijn in verwarring door een pallet aan meningen en keurmerken.

  • De afstand tussen de boer en consument is groot, wat onbegrip en onwetendheid oplevert.
lees verder->
Bloeiende margriet


De Eemlandhoeve zoekt een Ondernemende, creatieve en communicatieve tuinder

Op ons multifunctioneel boerenbedrijf met vleesvee, zorg, educatie en vergaderfaciliteiten is plek voor een tuinder. Wij zoeken een zelfstandig persoon die allereerst overheerlijke groente wil leveren aan onze congreskeuken en daarnaast zijn eigen verkoopkanalen en klantenbestand wil opbouwen.

De wens ligt hier om de tuin uit te breiden met een bloemenpluktuin. Bij voorkeur kan je ook de kruidentuin en kersenboomgaard in productie nemen.  We hebben zelf een kleine paddenstoelen teelt tak en zijn geïnteresseerd in permacultuur en voedselbossen.

Er is plek voor iemand die het leuk vindt om te vertellen over de tuin en eventueel ook rondleidingen en workshops kan verzorgen. Het is een pré als je graag met vrijwilligers en zorgcliënten werkt.

Op 3 ha ecologisch beheerd erf is op dit moment 1500 m2 in gebruik als moestuin. Dit is in overleg uit te breiden. Op dit moment werken beheren we de tuin met een club vrijwilligers.

Bekijk hier de uitgebreide informatie.
VoorkantGeefjeogendekost-1-621x739
Dit jaar organiseert VolZicht voor de eerste keer de grote VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG. Ben je benieuwd naar het complete verhaal over voeding voor gezonde ogen? Op 9 juni 2018 ben je van harte welkom op De Eemlandhoeve, biologisch boerenbedrijf en congrescentrum vlakbij Amersfoort, waar respect voor mens en dier centraal staan. Bezoekers van deze webpagina van deze webpagina krijgen 50 euro korting.lees verder->
Lekker naar de bioboer
Het is weer zover: op 16 en 17 juni kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten op ruim 100 biologische boerderijen in Nederland tijdens Lekker Naar de BioBoer.

In Bunschoten doet De Eemlandhoeve mee met Lekker naar de BioBoer. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 16 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Hoogtepunt van de dag is het scheren van de Jakobsschapen om 13.00 uur. Boerin Maaike Huijgen leert jong en oud wat je kan maken met deze prachtige wol. Bekijk het hele programma!

 

lees verder->
joelsalatin
Joel Salatin zal er spreken, net als vertegenwoordigers van de Nederlandse sector. En we gaan met elkaar stevig in gesprek over manieren om de zoogveehouderij te versterken, en het geluid over dat fantastische vlees breder te laten klinken.

Vlees van dieren die hun hele leven naar hartelust hebben kunnen grazen in de wei en in natuurgebieden.


lees verder->
DSC02082
Wat hadden we een prachtige dag met een vol programma. Er waren diverse kinderactiviteiten, de belevingsroutes werden officieel geopend en er was een boeklancering van Prof. Michiel Korthals 'Goed Eten, Filosofie van Voeding en Landbouw'. Hier een korte terugblik:[embed]https://youtu.be/Hm9RB8xZNmo[/embed]

 
 

Woensdag 3 januari 2018
Activiteiten voor de kinderen in de kerstvakantie

Heb jij (klein)kinderen die gek zijn op avontuur, knutselen en lekker actief bezig willen zijn? Dan is de Winter bij de Eemlandhoeve iets voor jullie.Tijd: 10.00-16.00 uur

ENTREE GRATIS, activiteitenkaart voor kinderen € 6,=

lees verder->
rund_kerst_vleespakket_1
Heeft u uw kerstvlees al besteld? Dit kan nog steeds, we hebben pakketten voor 2 of 4 personen. Tevens hebben we heerlijke recepten voor een kerstmenu toegevoegd.

Bestellen kan online.

Afhalen kan op 23 december 2017. Wij maken er een gezellige dag van!

schoonmaak

De Eemlandhoeve zoekt per direct een medewerker schoonmaak ter versterking van ons team.

Als medewerker schoonmaak werk je standaard 4 uur per week om onze kantoren en de kantoren van de andere organisaties hier op het erf netjes schoon te houden. Je verzorgd de schoonmaak in afstemming met de medewerkers van de kantoren en bent er op gericht dat het naar hun wensen gedaan wordt.
Je bent verder verantwoordelijk voor het beheer en voorraden van de schoonmaakproducten en meld als er zaken niet functioneren of niet aanwezig zijn.
Een 9-tot-5 mentaliteit is jou vreemd, je gaat pas naar huis als alles er weer schoon en verzorgd uit ziet.
De schoonmaakwerkzaamheden zullen standaard buiten de kantoorwerktijden plaatsvinden. De tijdstippen zijn in overleg af te wijzigen.
lees verder->
Jan en Maaike Huijgen

De Eemlandhoeve


Jan en Maaike Huijgen


Op de Eemlandhoeve wordt vaak hard gewerkt! Natuurlijk door Boer Jan en Boerin Maaike, die samen met vele andere zorg dragen voor de koeien, de hectares weiland en het ruime ecologische erf van de boerderij. Maar daarnaast wordt er ook hard gewerkt door de vele zakelijke bezoekers; mensen die de Eemlandhoeve weten te vinden voor bijeenkomsten, vergaderingen, conferenties of trainingsdagen. 
lees verder->
Meesterschap in ondernemen

Paola van de Velde
BUNSCHOTEN -
Het ouderwetse gildesysteem is aan een comeback bezig in Nederland. De laatste tien jaar duiken steeds meer nieuwe broederschappen op. Van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks tot die van goudsmeden of vrijwillige molenaars. De jongste loot aan deze stam is het Gilde van Ondernemers, dat streeft naar meesterschap in ondernemen.
lees verder->
De onderhandelingen in Parijs over een nieuw klimaatakkoord zijn in volle gang. Hoe staat het nou daadwerkelijk met het klimaat en wat kunnen wij doen om het klimaat te verbeteren? Jan Huijgen en Marcel Crok reageren.
lees verder->
In 2050 hebben we er twee miljard inwoners bij op onze aarde. Hoe gaan we die voeden? Presentator Arjan te Lintelo ontvangt
Herman Agricola en Jan Huijgen om over dit onderwerp te praten. Als publieksgast is Cor Holtackers aanwezig.
55c8a41a7d8db4533494164
Is er in Nederland plaats voor intensieve landbouw en veeteelt? Er zijn veel mensen die er zo hun twijfels over hebben. Maar hoe moet het dan wel? En wat is de plaats van de Nederlandse boer?

Lees en luister hier het volledige artikel
vacature invalkracht dagbesteding Eemlandhoeve
Op de Eemlandhoeve wordt er gewerkt door onze bzzzondere collega's. Zij helpen ons met het verzorgen van de dieren, het onderhouden van het erf en de moestuin en helpen met catering-werkzaamheden. Daarnaast bied de zorgboerderij zaterdagopvang aan voor kinderen van 6-16 jaar met een extra hulpvraag.

lees verder->
Volkskrant zaterdag 25 juli 2015
Lees hieronder het verhaal in de Volkskrant van zaterdag 25 juli 2015 over 'handel in natura, da's goud geld ' waarin de Eemlandhoeve participatie wordt beschreven. De 100e participatie is inmiddels binnen en dat wordt gevierd op de Vriendendag einde dit jaar.

Volkskrant zaterdag 25 juli 2015
kloosterboerderij
Het eerste kloosterboerderijfestival op de Eemlandhoeve is een verbinding van bidden, werken en vieren. Werken op de hoeve, bidden en vieren en daarin het oeroude ritme van de kloosters weer ervaren --- dat kun je beleven. Meer info op www.kloosterboerderijfestival.nl

Jan Huijgen

Meesterschap in ondernemen - een gilde voor groei


In dit boek is Jan Huijgen ??n van de 7 personen welke ge?nterviewd zijn voor dit boek.
Dit boek gaat uit van de Meester en leerling manier van leren van een vak.

lees verder->
logo-cw
Sinds de jaren ?50 en ?60 is er immers kunstmest, goedkope import van eten, en een voedselindustrie die ervoor zorgde dat voedsel steeds meer product werd in plaats van gave. Eten is er altijd, mislukte oogsten hebben weinig invloed op ons bestaan.

Dankdag voor Gewas en Arbeid, het was lang een antiek begrip, een achterhaald
idee. We hadden alles zelf wel in de hand. Hoezo afhankelijkheid?


lees verder->
Jan Huijgen is net klaar met 'straten' als ik aankom. Op het erf van zijn Eemlandhoeve moet een straat komen die uitloopt op een kapel; of: Natuurobservatorium, want een kapel mag het van de gemeente niet heten. Als je de natuur goed observeert, is zijn gedachte, dan wordt je geest van eerbied stil. De boer-filosoof oogt ontspannen. Maar schijn bedriegt.
lees verder->
De Agricultural Biodiversity Community (ABC) kwam langs bij de YFM, en ging met hen mee op FoodSafari. We bespraken de biodiversiteit aan de hand van het Nederlandse Agrolandschap onder andere op de Eemlandhoeve?

Als jongerentak van Slow Food staat de YFM voor good, clean en fair food. Een onderdeel van die filosofie is dat voedsel groenvriendelijk moet worden verbouwd - zodat de biodiversiteit zo min mogelijk wordt geschaad en zelfs wordt geholpen. Nu kwamen van 1 tot en met 4 oktober veertig leden bijeen van de Agricultural Biodiversity Community (ABC),
in Boxtel. De ABC is een wereldwijd netwerk van professionals uit landbouw, wetenschap en maatschappelijke organisaties, dat drie jaar geleden werd ge?nitieerd door Hivos en Oxfam Novib. Aan YFM was de eer om de slotdag van deze vierdaagse te verzorgen.

Lees van de YFM
Eemlandhoeve
Restpect voor de natuur. Dat is waar het om draait op de Eemlandhoeve van boerenechtpaar Jan en Maaike Huijge uit Bunschoten.
lees verder->
Maaike Huijgen geeft een rondleiding over de Eemlandhoeve en legt uit over de producten die we op de Eemlandhoeve eten uit de natuur.
lees verder->
Jan en Maaike Huijgen met Patriarch Barhtolomeus
Op koningsdag 2014 was Patriarch Bartholomeus van de oosters orthodoxe kerk op de Eemlandhoeve op bezoek.
lees verder->
Aan het einde van het jaar hadden we de midwinterfeesten op de Eemlandhoeve. RTV bunschoten heeft hier een leuk verslag van gemaakt.
lees verder->
Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux