Visie & Missie

Al vanaf de start van de boerderij aan de Bisschopsweg begin jaren '90 is de Eemlandhoeve meer dan een boerenbedrijf. Al de activiteiten die in de loop der jaren zijn ontstaan, zijn erop gericht de ontmoeting tussen boer & burger, platteland & stad en Creator & creatie te bevorderen. Met het oog op duurzaam leven en geïnspireerd vanuit christelijke waarden. De laatste jaren heeft zich dat ontwikkeld tot twee kernwaarden: voedsel en ruimte.

Voedsel
Al vanaf het begin speelt voedsel een belangrijke rol op de Eemlandhoeve. De vragen die leven rondom voedsel (en die de laatste jaren in de volle breedte van de samenleving een steeds grotere rol zijn gaan spelen) hebben op de Eemlandhoeve altijd volop geleefd en tot pionieren en innovering geleid. In 2007 won Jan Huijgen als eerste Nederlander de Europese Mansholtprijs voor vernieuwingen op het gebied van landbouw.

Concreet houdt dit in dat wij niet alleen nadenken over de manier waarop wij voedsel produceren (onze koeien worden op biologische wijze gehouden),
maar dat wij ook de producten die wij gebruiken en verkopen in de Boerderijwinkel zorgvuldig kiezen: het liefst uit eigen moestuin, stal of de omliggende streek. Wij vinden het belangrijk dat producten op biologische en duurzame wijze zijn geteeld met zorg voor mens, dier en milieu en dat de boer of producent er een eerlijke prijs voor betaald heeft gekregen.

Herstel van de regionale voedselcultuur --- dat is waar we aan willen werken.

Ruimte
Daarnaast willen we van betekenis zijn als prikkelende vergaderlocatie en als uitdagend conferentie- en educatiecentrum. Een belangrijk onderdeel hiervan is het hebben van ruimte. Op de Eemlandhoeve vind je deze ruimte. Ruimte in fysieke zin door de weidse blikken, de groene tuinen en de warme zalen. Maar juist ook ruimte in mentale zin; breek uit de omgeving die je zo bekend is en geef jezelf de 'ruimte' om op een andere manier naar de dingen te kijken. De Eemlandhoeve wil daarin een inspirerende plek zijn. Een plek waar je tot rust komt en waar je uit de dagelijkse sleur breekt waardoor creativiteit en nieuwe idee├źn ontstaan.

Jan & MaaikeJan doet inspiratie op

 

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux