Rondleidingen en excursies

Ontdek de volle breedte van de boerderij tijdens één van de rondleidingen of excursies:

Nieuw!
Belevingsroutes
Er zijn recentelijk twee belevingsroutes uitgezet door Maaike Huijgen en Edward Procee. De route stimuleert om al je zintuigen te gebruiken in de natuur. De beleving is voornamelijk gericht op het bewust worden van onze zintuigen:  horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Door middel van een opdrachtenlijst die u meekrijgt wordt u op een bepaalde plek gevraagd eens stil te staan bij één of meerdere van uw zintuigen. Uw ervaringen kunt u noteren op de lijst, die u na afloop mee kunt nemen. Hoe meer tijd u aan de opdrachten geeft, des te meer u zult ontdekken.

Rondleiding de uitgekomen droom van Jan Huijgen
Boer en filosoof Jan Huijgen heeft op de Eemlandhoeve zijn droom gerealiseerd: een boerderij waar op innovatieve wijze wordt nagedacht over voedsel en voedselproductie. Een plek waar boer en burger elkaar ontmoeten en samen nadenken over het belang van duurzaamheid en een regionale voedselcultuur. Maar ook een plek waar u kunt genieten van de rijkheid van de natuur en waar u helemaal tot rust kunt komen. Tijdens een rondwandeling over het erf, langs de verschillende gebouwen en tuinen vertelt Jan u over de Eemlandhoeve, haar ontstaan en de bedrijfsfilosofie.
> Prijs op aanvraag

Rondleiding ecologisch erfbeheer op de Eemlandhoeve
Boerin Maaike Huijgen en haar team onderhouden de natuur op de Eemlandhoeve. Door hun werk is de biodiversiteit op het erf enorm. Maaike zet zich er met hart en ziel voor in dat de beplanting op het erf beschermd blijft, zodat ook zeldzame planten en bloemen de ruimte krijgen. Tijdens de rondleiding over het erf laat Maaike u kennis maken met het erfbeheer. Haar nieuwste trots is de permacultuurtuin achterop het erf, waar door de diversiteit van de begroeiing een ecosysteem wordt gecreëerd dat zichzelf in stand houdt en daardoor weinig onderhoud vraagt.
> Prijs op aanvraag

Koeiensafari met Henk Huijgen
Henk kan als geen ander vertellen over de Blonde d’Aquitaine runderen die het vitale hart van de boerderij vormen. Hij vertelt hoe hij voor de dieren en de bodem zorgt en wat hij daarvoor terug krijgt. Ten slotte neemt hij u mee in het ‘boer zijn’ anno 2018.
> Prijs op aanvraag

_G4A9432

 

Excursie Grootste en Breedste Boer playGrootsteBoer
Aan de Bisschopsweg in Bunschoten liggen de grootste en de breedste boer van de regio gebroederlijk naast elkaar. Twee boerderijen met een verschillende aanpak: Boer Schaap heeft een hypermodern melkveebedrjf met robots om te melken, robots om te voeren en robots om de stal uit te mesten: het is een high-tech bedrijf met ruim 300 koeien, gericht op melkproductie. De Eemlandhoeve ernaast heeft gekozen voor een hele brede aanpak en richt zich naast de ca. 40 vleeskoeien ook op andere markten met een conferentiecentrum, de moestuinen en de bijenstal en als educatief centrum. In een excursie met wandeling naar het bedrijf van de buurman laat boer en filosoof Jan Huijgen zien welke verschillen er zijn, maar ook dat beide vormen van bedrijfsvoering naast elkaar kunnen bestaan.
> Prijs op aanvraag

Wilt u één van de rondleidingen als inspiratie voor uw bedrijf of organisatie tijdens uw vergadering of bijeenkomst op de hoeve? Jan, Maaike of Henk passen hun verhaal graag toe op wat voor u relevant is! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux