Chevon lamsvlees

Chevon, wat is dat?
Een chevon is een lam van een geit van ongeveer 5 tot 7 maanden oud.
In 2016 hebben wij op de Eemlandhoeve voor het eerst 20 van deze lammeren gehad. De lammeren waren allemaal mannelijke dieren, bokjes dus.
De bokjes hebben wij gekocht van een biologische melkgeitenhouderij omdat zij niets met deze bokjes kunnen, aangezien ze geen melk geven.
Deze bokjes hebben op de Eemlandhoeve ongeveer 6 maanden kunnen groeien van hooi, gras en brok.

Hierna hebben wij de dieren laten slachten en hebben we hier een aantal mooie producten van zoals hieronder te zien zijn.

Wat kan ik er mee?
De recepten zijn te vinden als u verder naar beneden in de pagina gaat

geitenvleesindeling hq simple

  • Nekvlees

    geitenvleesindeling parts simple

  • Schoudervlees

    geitenvleesindeling parts simple

  • Koteletten

    geitenvleesindeling parts simple

  • Bout

    geitenvleesindeling parts simple

  • Gehakt

    geitenvleesindeling parts simple

  • AchterSchenkel

    geitenvleesindeling parts simple

risotto-300x197
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1/2 grote ui
boter
200 gram gehakt
75g Risottorijst
1,5 eetlepel italiaanse kruiden
250 gram courgette, in blokjes
4 deciliter vleesbouillon
0,5 deciliter slagroom
peper
20 gram versgeraspte oude geitenkaas
lees verder->
Lamskotelet_400x300_PM
Ingrediënten voor 4 personen
8 geitenlamskoteletten
Sap van één citroen
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
8 grote wortels
4 grote aardappelen
500 gram doperwten
30 gram boter
Olijfolie
lees verder->
geitenvlees
Ingrediënten voor 4 personen
1.1/2 kg poulet
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook
500 ml rode wijn
300 ml water
2 tl mosterdpoeder
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
250 g gehalveerde gedroogde vijgen
evt. 200 g gedroogde abrikozen
zout
lees verder->
3
Ingrediënten voor 8 personen
1½ kilo gekruide chevon rollade
klont boter
1 el kummel
1 el groene pepertjes
schilletjes van 2 citroenen
2 laurierblaadjes
2 dl rode port
2 dl rode wijn
seizoensgroenten (schorseneren, knolselderij, groene asperges,
wortel, zoete aardappel et cetera)
arachide-olie om te frituren
peper en zout
lees verder->
Heupstuk
Ingrediënten voor 4 personen
600 gram heupvlees chevon
1 Spaanse peper, fijn gesneden
1 el korianderzaad
1 dl sojasaus
2 tenen knoflook, fijn gesneden
6 citroenbladeren of citroenschil van ½ citroen
arachide-olie
1 koolrabi
2 dl water
1 dl witte wijnazijn
2 el suiker
1 laurierblaadje
1 tl kerriepoeder
zout
2 dl pindasaus
lees verder->
Zadelstuk
Ingrediënten voor 2 à 4 personen
1 zadelstuk
olijfolie
boter
2 rode paprika’s
12 grote tenen knoflook
peper en zout
1 dl muntsaus
lees verder->
5
Ingrediënten voor 8 personen
4 stoofstukken van een chevon
olijfolie
4 uien, grof gesneden
1 bol knoflook, grof gesneden
2 takjes tijm
1 el zwarte peperkorrels
3 dl droge witte wijn
2 dl room
vruchtvlees van 4 tomaten
1 bos verse basilicum
peper en zout
60 gram geraspte Parmezaanse kaas of oude geitenkaas
pasta zoals spaghetti of fettucine
lees verder->
Schouder
Ingrediënten voor 4 personen
2 schouders chevon
olijfolie
1 paprika
100 gram groene olijven
2 el kappertjes
100 gram gedroogde tomaten
peper en zout
50 gram rucola
50 gram gehakte walnoten
½ dl olijfolie “Extra Vierge”
1 el aceto balsamico
2 aardappelen
lees verder->
Racks
Ingrediënten voor 4 personen
2 racks van een chevon
olijfolie
peper en zout
200 gram gare rode bietjes
4 vijgen, in vieren gesneden
1 dl rode port
1 dl rode wijn
1 el frambozenazijn
1 steranijs
2 kruidnagels
150 gram paddestoelen
2 dl bouillon
2 dl room
lees verder->
Schenkel
Ingrediënten voor 4 personen
2 schenkels van een chevon
3 uien, grof gesneden
1 prei, grof gesneden
2 winterwortels, grofgesneden
½ bol knoflook
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
1 stukje foelie
24 ravioli’s gevuld met pompoen
2 el bieslook, fijn gesneden
lees verder->
Braadstuk
Ingrediënten voor 2 personen
1 braadstuk chevon
olijfolie
peper en zout
2 uien, geschild en fijn gesneden
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
3 dl witte droge wijn
2 dl bouillon
4 tenen knoflook, geschild en fijn gesneden
bladeren van een ½ spitskool
groene kruiden zoals, oregano, basilicum, dragon, peterselie, selderij etc.
6 aardappels
lees verder->
Bout
Ingrediënten voor 8 personen
1 chevonbout
olijfolie
2 dl rode port
2 dl rode wijn
3 el zilveruitjes
1 venkelknol
500 gram waspeentjes
3 sjalotten, fijn gesneden
1 el gemberwortel, fijn gesneden 1 dl witte wijn
2 el gembernat peper en zout
2 el witte wijnazijn dragonblaadjes fijn gesneden
2 dl bouillon
lees verder->
Magento Appliance - Powered by TurnKey Linux